zohoor
عضو جدید

عضو شده در: 2 اردیبهشت 1387
|
تاریخ: دوشنبه 16 اردیبهشت 1387 - 05:59 عنوان: ** خداوند از انسانها نسبت به اهل |
|
|
6
. پس از آن خداوند از انبیاء اولوالعزم برای عزم نسبت مهدی(عج) عهد گرفت و
ایشان به آن اقرار نمودند، پس عزیمت برای آنان نسبت به مهدی(عج) ثبت گردید.
وَ إِذْ أَخَذْنَا مِنَ النَّبيِّينَ مِيْثَقَهُمْ وَ مِنْكَ وَ مِنْ نْوحٍ وَ إِبْرَاهِيمَ وَ مُوسي وَ عِيسي ابْنِ مَرْيَم وَ أَخَذْنَا مِنْهُم مِّيثَقاً غَلِيظا
(به خاطر آور) هنگامي را كه از پيامبران پيمان گرفتيم، و (همچنين) از تو و از نوح و ابراهيم و موسي و عيسي بن مريم، و ما از همه آنها پيمان محكمي گرفتيم(كه در اداي مسؤوليت تبليغ و رسالت كوتاهي نكنند).
احزاب 7 ص 419
عَنْ حُمْرَانَ عَنْ أَبِى جَعْفَرٍ ع قَالَ
.... وَ أَخَذَ الْمِيثَاقَ عَلَى أُولِى الْعَزْمِ أَنَّنِى رَبُّكُمْ وَ مُحَمَّدٌ رَسُولِى وَ عَلِىٌّ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ وَ أَوْصِيَاؤُهُ مِنْ بَعْدِهِ وُلَاةُ أَمْرِي وَ خُزَّانُ عِلْمِى ع وَ أَنَّ الْمَهْدِيَّ أَنْتَصِرُ بِهِ لِدِينِى وَ أُظْهِرُ بِهِ دَوْلَتِى وَ أَنْتَقِمُ بِهِ مِنْ أَعْدَائِى وَ أُعْبَدُ بِهِ طَوْعاً وَ كَرْهاً قَالُوا أَقْرَرْنَا يَا رَبِّ وَ شَهِدْنَا وَ لَمْ يَجْحَدْ آدَمُ وَ لَمْ يُقِرَّ فَثَبَتَتِ الْعَزِيمَةُ لِهَؤُلَاءِ الْخَمْسَةِ فِى الْمَهْدِيِّ وَ لَمْ يَكُنْ لاِدَمَ عَزْمٌ عَلَى الْإِقْرَارِ بِهِ وَ هُوَ قَوْلُهُ عَزَّ وَ جَلَّ وَ لَقَدْ عَهِدْنا إِلى آدَمَ مِنْ قَبْلُ فَنَسِىَ وَ لَمْ نَجِدْ لَهُ عَزْماً قَالَ إِنَّمَا هُوَ
امام باقر (ع) فرمودند: .... و از اولواالعزمِ (از رسولان) پيمان گرفت به اين كه من پروردگار شما هستم و محمد رسولم و علي اميرالمؤمنين و اوصياء و جانشينان بعد از او، واليان امر من و صاحبان علم منند. و اينكه مهدي، كسي است كه بوسيله او دينم را ياري كرده و دولتم را آشكار نموده و از دشمنانم بدو انتقام كشيده و بوسيله او خواهي نخواهي پرستش شوم. گفتند: اقرار داريم، اي پروردگار! و شهادت داديم. و آدم انكار نكرد ولي اقرار (شايسته) را نيز ننمود. پس عزيمت و مصمم بودن براي اين 5 نفر درباره مهدي ثابت گشت و آدم عزم شايسته بر اقرارِ به آن را نداشت. و آن كلام خداوند عزوجل است كه وَ لَقَدْ عَهِدْنا إِلى آدَمَ مِنْ قَبْلُ فَنَسِىَ وَ لَمْ نَجِدْ لَهُ عَزْماً. يعني آن پيمان را ترك كرده و رها نمود.
بصائرالدرجات ص70
كافى ج2 ص8
بحارالانوار ج26 ص279
بحارالانوار ج64 ص113 _________________ * مادر جان ! ما نباشیم تا تو باشی * |
|