| مشاهده موضوع قبلی :: مشاهده موضوع بعدی |
| نویسنده |
پیام |
|
تاریخ: پنجشنبه 20 اردیبهشت 1386 - 20:57 عنوان: دکان ارتباط با امام زمان(عج) |
|
|
به نام خدا
مطلبی که برایتان می نویسم برگرفته از وبلاگ طلب وصل(وبلاگ واحد طلاب کانون فرهنگی رهپویان وصال شیراز ) می باشد.
وحالا توجه شما را به این مطلب جلب می کنم:
شبهه ای که ذهن خیلی از مذهبی ها رو به خود مشغول کرده ، ارتباط با امام زمان(عج) و راست و دروغ و خواب و اینجور قضیه ها در این مورد است.
* متأسفانه سادگی خیلی کار دست ما داده ، بابا فقط ظاهر رو نبینید؛ فلانی نورانیه و چه می دونم ریش داره و قشنگ حرف می زنه ؛ اینها ملاک نیست.
سئوالهای زیادی در این مورد مطرح شده و متأسفانه افراد زیادی با این قضیه یعنی ارتباط با امام زمان (عج) نان می خورند و اگر چشممان را باز نکنیم از اهداف آنها بی خبر می شیم.
گرچه دوست داشتم اسم برخی گروهها و افراد و نشریاتی که به این دکان باز کردنها عادت کرده اند ، بگم و موردی با مشخصات کامل و اهداف قضیه رو باز کنم ؛ اما به دلیل ایجاد کردن تفرقه گذشتیم ؛ چه بسا ضربه ای که با این قضیه بزنیم بیشتر از سودش باشه. ما فقط کلیات رو در این مورد می گیم ؛ شما این را اصل بگیرید تا خدای نکرده ندانسته حتی لحظه ای در دام این افکار که همش عوالم باطنی غیر واقعی و هپروت و افکار و توهماته ، گرفتار نشید ، خدا می دونه اگر یک روز در این جمع ها وارد شوید و بعدها بفهمید کجا رفته بودید ، آرزو می کنید کاش آن مدت از عمرم را حذف می کردند، کما اینکه از این موارد بوده و هست و خواهد بودو حتی ناامیدی و ضربات وحشتناکی که آدم شرم می کنه از ذکرش، اتفاق افتاده که وظیفه ما رو برای بیدار کردن سنگین تر می کنه.
خب اول بحث رو از نظر عقلی و شرعی بررسی می کنیم و بعد متن استفتا از مراجع عظام ، که حجت تمام شود.
وقتی با مسائل رو به رو می شویم سه حالت دارد: یا به وضوح حلال است که در این صورت به آن عمل می کنیم و یا به وضوح حرام است که از آن اجتناب می نماییم. حالت سوم این است که حکم آن واضح نیست و شبهه ناک است ، در این صورت وظیفه ما پرهیز از آن است.
در مورد اشخاص نیز همین طور است، اگر شخصی واضح است که گمراه است یا قصد گمراه کردن دیگران را دارد و یا کار او واضح نیست و مشکوک و شبهه ناک است، هم از نظر عقلی و هم از نظر شرعی وظیفه ما پرهیز و اجتناب از آن است.
حال وظیفه ما در زمان غیبت کبری طبق فرموده امام زمان(عج) در جواب نامه اسحاق بن یعقوب:
«در حوادثی که واقع می شود به راویان حدیث مراجعه کنید ، همانا آنها حجت من برشما و من حجت خداوند بر آنها هستم.» مراجعه به راویان احادیث و مراجع تقلید می باشد که راه شناخت تمام مراجع در اول رساله ها آمده است.
عده ای بسیار زیاد در این کتابها و مجلات و جلساتشان ، خوابها و مکاشفات و ملاقاتهایی با امام زمان(عج) نقل کرده اندکه اولاً : اشخاص راوی این مسائل یا ناشناس و یا غیر معتبر می باشند. استفاده و گفتن بیش از حد این مسائل سبب تقویت خیال افراد می شود و ممکن است کسی در اثر غرق شدن در خیالات، امام زمان(عج) و یا موضوعات دیگر را در خواب و رؤیا و یا بیداری به طور خیالی ببیند.
طبق فرموده امام زمان(عج) در نامه له نائب چهارم علی بن محمد سمری:
« ای علی بت محمد سمری خداوند برادران دینی تو را در مصیبت تو اجر عظیم دهد ، تو بعد از شش روز از دنیا می روی ، امر خود را جمع کن و آماده باش و به احدی وصیت برای نیابت نکن ، همانا غیبت کبری واقع گردید و مرا ظهور نخواهد بود، مگر به اذن خداوند متعال و این ظهور بعد از این است که غیبت طول بکشد و دلها را قساوت می گیرد و زمین پر از ظلم وستم می شود و می آیند بعضی از شیعیان من که ادعای مشاهده مرا می نمایند. آگاه باشید که هر کس پیش از خروج سفیانی و صیحه آسمانی ادعای مشاهده کند، او کذاب و افترازننده است.لا حول ولا قوة الا بالله العلی العظیم»
مدعی مشاهده ایشان در زمان غیبت کبری کذاب است و فقط چنین ادعایی را از افرادی که مورد تأیید همگان و بدون هیچ حرف و شبهه ای در مورد آن است می پذیرند و آن اشخاص چنین مسائلی را برای کسی نمی گفتند و یا اگر می گفتند فقط برای عده ای بسیار خاص از معتمدینشان می گفتند و می گفتند که تا زنده هستند برای کسی نقل نکنند ؛ تا این مسائل سبب دکان باز کردن و مرید بازی و فریب دادن اشخاص نشود.
در کل اگر از نوشتار و گفتار کسی این طور برداشت شود که امام زمان(عج) فقط او و یا آنگروه و یا کتاب و یا نشریه و هر چیزی را به عنوان تنها استاد اخلاق و تنها شخص، گروه و نوشته ای که می توانند افراد را تزکیه کنند ، تأکید کرده ، به این معنا که آنها نائب خاص امام زمان (عج) هستند، چنین چیزی در زمان غیبت کبری با گفته امام زمان(عج) تضاد دارد.
با همه این مقدمات اگه دید آدم باز شه ، هیچ وقت ضربه ای از این جور گروهها نمی خوریم.چه جوری این دید و تفکر ایجاد می شه ، با خواندن کتابهای مفید که چند تاییش رو معرفی می کنم:
قلب سلیم: شهید آیت الله دستغیب
اخلاق در قرآن: آیت الله مکارم شیرازی
کتب شهید مطهری
معراج السعادة
خب اینم از استفتاء مراجع
سئوال:برخی از افراد در جلسات دعا و عزاداری ، ادعای ارتباط با ائمه معصومین ، خصوصاً امام زمان(عج) کرده و بدینوسیله ضمن استفاده های مادی ، از احساسات دینی مردم سوء استفاده کرده و اینگونه مسائل در جلسات مختلف خصوصاً زنانه رو به ازدیاد است. با توجه به ادعای ارتباط با معصومین و واسطه بودن آنان و برخی تبعات اخلاقی که موجب سست شدن اعتقادات مردم به مسائل دینی می شود، مستدعیست نظر مبارک را درباره شرکت در این جلسات و هر گونه تقویت و ترویج این افراد بیان فرمائید؟
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی: ادعای ارتباط با حضرت حجت(عج) در زمان غیبت آن بزرگوار دروغ است و شرکت در مجالسی که در آن چنین ادعاها یی می شود ، حرام است و مؤمنین باید بی اساس بودن چنین ادعا را برای مردم بیان کنند که گمراه نشوند.
حضرت آیت الله سیستانی:
این افراد دروغگو و دجال اند، و در صورتیکه امکان هدایت آنها نباشد ، باید مردم را متوجه نمود تا از آنان دوری کنند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی:
این ادعاها مخصوصاً اگر همراه با ادعای پیامی از ناحیه معصومین باید تکذیب شود.
حضرت آیت الله فاضل لنکرانی:
باید جلوی این سوء استفاده از این مجالس را گرفت.
حضرت آیت الله تبریزی:
این مطالب اساس ندارد و تقویت و ترویج این امور موجب وهن مذهب و جایز نیست . مؤمنین باید با شرکت نکردن در این مجالس و تذکر دادن به افراد کاری کنند که این مجلس از بی رونقی تعطیل شود.
حضرت آیت الله بهجت:
ادعا تا یقین آور نباشد اعتبار ندارد، تقویت و تثبیت آنچه ثابت نیست ، جایز نیست. |
|
|
بازگشت به بالای صفحه |
|
| تشکرها از این تاپیک |
| nargesentezar(جمعه 21 اردیبهشت 1386 - 19:32), alma7070 از این تاپیک تشکر میکنم |
|