Home
برگ نخست
Downloads
دریافت فایل
Forums
تالار گفتگو
Your Account
صفحه شخصی

به سوی ظهور: انجمنهای گفتگو

به سوی ظهور :: مشاهده موضوع - استخفاف و سبك شمردن نماز
پرسشهای متداول
پرسشهای متداول
جستجو
جستجو
لیست اعضا
لیست اعضا
گروههای کاربران
گروههای کاربران
مدیران سایت
مدیران سایت
درجات
درجات
مشخصات فردی
مشخصات فردی
ورود
ورود
پیامهای خصوصی
پیامهای خصوصی
فهرست به سوی ظهور » اسرار نماز

ارسال موضوع جدید   پاسخ دادن به این موضوع   تشکر کردن از تاپیک   Printer-friendly version
استخفاف و سبك شمردن نماز
مشاهده موضوع قبلی :: مشاهده موضوع بعدی  
نویسنده پیام
alma7070
عضو جدید
عضو جدید

عضو شده در: 15 اسفند 1385
iran.gif

دادن امتیاز
[وضعيت كاربر:آفلاین]

پست تاریخ: یکشنبه 20 مرداد 1387 - 12:59    عنوان:  استخفاف و سبك شمردن نماز پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

بنام خدای بزرگ

در تعاليم و دستورات دين اسلام اگر خواسته باشيم احكام و تعاليم فردى را طبقه بندى نمائيم نماز در بالاترين مرتبه طولى نسبت به ساير احكام قراردارد. مسلّم است كه در مقام انجام عمل به هر يك از دستورات الهى بايد به جايگاه آن توجه كامل بعمل آيد چون كه آثار و بركات وجودى هر يك از آنها بنابر اهميتى است كه شارع در نظر داشته است سبك شمردن حكمى از احكام دين به اين معناست كه آن اهميت الهى را بكاهيم. حال اين كاستن مىتواند شامل محافظت نكردن و مراقبت نداشتن آن به وقت خاص خودش يا ترجيح امور غير ضرور بر آن و يا درست ادا نكردن برخى از اجزا و اركان آن و مواردى ديگر بشود. همه اين امور مىتواند در حقيقت نوعى تضييع يا تضعيف در حكم الهى بشمار آيد. و هر گونه تضعيفى مانع از ظهور بركات و بروز آثار آن حكم خواهد بود.

در باب نماز كه يكى از احكام الهى است تأكيد و توصيه زيادى شده است و اين حكم از ساير احكام الهى مستثنى نيست. از رسول گرامى اسلام روايت است كه: «هر كس به نماز اهميت ندهد و آن را سبك شمارد سزاوار عذاب آخرت است»(1).

و نيز خاتم رسالت(صلى الله عليه وآله وسلم) در حديثى ديگر فرموده اند: «كسى كه نماز را سبك شمارد خداوند بركت و خير را از عمر و مال او بر مى دارد و نتيجه كارهايش را از بين مى برد و با گرسنگى و تشنگى و ذلت جان او را مى گيرد»(2).

ــــــــــــــــــــــــــــ

1 ـ شيخ عباس قمى ـ سفينه البحار ـ ، ج2 ص43.

2 ـ همان مأخذ، ص43.

و در حديث ديگر آمده است كه: «نماز، چون در وقت آن گزارده شود سپيد و درخشان نزد صاحب خود باز مى گردد و مى گويد: همان طور كه مرا رعايت كردى خداوند تو را مورد رعايت و حفظ خويش قرار دهد. ليكن اگر نماز، در غير وقت آن گزارده شود و رعايت حدود آن نشود سياه و ظلمانى نزد صاحب خود مى آيد و مى گويد: همان گونه كه مرا ضايع ساختى خدايت تو را ضايع و تباه سازد»(1).

و اين روايت از امام صادق(عليه السلام) معروف است كه در آخرين لحظات عمر شريفش دستور داد كه همه اهل بيتش اطراف او جمع شوند وقتى همه آمدند بعنوان آخرين وصيت فرمودند:

«اگر كسى از شما نمازش را سبك شمارد هرگز به شفاعت ما معصومين نمىرسد»(2).

اين موضوع نه تنها مورد تأكيد همه اولياى دين بوده بلكه سيره مستمره شان بر اين اساس استوار بود كه با دقت و توجه هر چه بيشتر از نماز خود محافظت مى كردند. برخى از زنان پيامبر(صلى الله عليه وآله وسلم) نقل مى كردند كه حضرت نزد ما نشسته بود و با ما سخن مى گفت و ما با او سخن مى گفتيم هرگاه وقت نماز داخل مى شد از براى آن حضرت حالتى روى مى داد كه گويا ما او را نمى شناختيم به او عرض مى كرديم كه تو را چه شده است فرمود اداى امانتى است كه خداوند آن را بر آسمانها و زمين و كوههاعرضه كرد و همه از تحمّل آن اِبا كردند(1).

نه تنها پيامبر(صلى الله عليه وآله وسلم) بل همه اهل بيت عصمت و طهارت بر اين سيره منسلك بوده اند و نيز تابعين ايشان در طريق سعادت و وصول به كمال آن را تعقيب مى كردند. در خاطرات امام خمينى(رحمه الله) نقل است كه: به نماز اول وقت بسيار اهميت مى داد روايتى از امام صادق(عليه السلام)نقل مى كردند كه اگر كسى نمازش را سبك شمارد از شفاعتشان محروم مى شود. من يك بار به ايشان عرض كردم سبك شمردن نماز شايد به اين معنى باشد كه شخص نمازش را يك وقت بخواند و يك وقت نخواند گفتند نه اين خلاف شرع است منظور امام صادق(عليه السلام) اين بود كه وقتى ظهر مى شود و فرد در اوّل وقت نماز نمى خواند در واقع به چيز ديگرى رجحان داده است(2)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1 ـ بحار، ج80 ص25 روايت 46.

2 ـ بحار الانوار، ج84 ص234 باب 16.

http://www.al-shia.com

بازگشت به بالای صفحه

خواندن مشخصات فردی ارسال پیام شخصی
تشکرها از این تاپیک
alma7070 از این تاپیک تشکر میکنم 
masoumeh
عضو جدید
عضو جدید

عضو شده در: 15 شهریور 1387

دادن امتیاز

پست تاریخ: یکشنبه 17 شهریور 1387 - 21:19    عنوان:   پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

سلام اميدوارم كه عبادتتان قبول حق باشد.

من تا كنون دو بار از شما و بفيه اعضاي محترم اين سايت خواهش كردم كه نماز رابطور كامل براي من نوشته و ارسال كنند و در اين مدت تمام نمازهايم قضا شده اند همانطور كه در پ م خدمتتان نوشتم من به نوعي فرامشي دجار شدم كه بايد بنويسم تا بتوانم نمازم را بجا بياورم از شما عزيزان تمنا ميكنم و شما را بخدا قسم ميدم كه به من كمك كنيد تا من بتوانم تمام ايات و اداب نماز را از روي نوشته شما بخوانم. ميدانم كه خداوند اجر خواهد داد.

معصومه

بازگشت به بالای صفحه

alma7070
عضو جدید
عضو جدید

iran.gif

دادن امتیاز

پست تاریخ: سه‌شنبه 19 شهریور 1387 - 14:57    عنوان:   پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

بنام خدا

سلام
باعرض پوزش فراوان از تأخیر در ارسال جواب
از طریق پیغام خصوصی جواب رو براتون فرستادم امیدوارم دیر نشده باشه!
بنابه دلایلی که در پیامم براتون نوشتم، این دوسه روزه من اصلاً روی سایت نیومدم تا پیام شما رو ببینم.بازهم ازتون معذرت میخوام Embarassed

یاعلی

Wink

بازگشت به بالای صفحه

masoumeh
عضو جدید
عضو جدید

عضو شده در: 15 شهریور 1387

دادن امتیاز

پست تاریخ: دوشنبه 1 مهر 1387 - 06:25    عنوان:  Namaz be zaban e englisi پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

alma7070 نوشته است:
بنام خدا

سلام
باعرض پوزش فراوان از تأخیر در ارسال جواب
از طریق پیغام خصوصی جواب رو براتون فرستادم امیدوارم دیر نشده باشه!
بنابه دلایلی که در پیامم براتون نوشتم، این دوسه روزه من اصلاً روی سایت نیومدم تا پیام شما رو ببینم.بازهم ازتون معذرت میخوام Embarassed

یاعلی

Wink

سلام

شهادت اما علي ع را به شما و تمامي مسلمانان تسليت ميگويم واز خداوند براي شما دوست خوب و با ايمان طلب اجر فراوان دارم بخصوص در اين شبهاي قدر.

باز از شما متشكرم كه سوال من را به نحوه احسن پاسخ گو شديد. باز هم سوالي دارم كه خواهش ميكنم اگر جوابش را با اطمينان براي من ارسال كنيد.

زبان مادري همير من انگليسي هست و سعي در خوندن نماز بزبان قران دارد ول تلفض لقات برايش خيلي مشكل هست. ايا ميتواند نمازش را بزبان انگليسي بخواند

اجرتان با خداوند و خدا يارتان

معصومه

بازگشت به بالای صفحه

alma7070
عضو جدید
عضو جدید

iran.gif

دادن امتیاز

پست تاریخ: دوشنبه 1 مهر 1387 - 14:51    عنوان:   پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

با سلام و عرض تسلیت به مناسبت شهادت آقا و سرورمان حضرت علی(ع) و با آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما دوست عزیز

جواب سئوالتون از طریق پیغام خصوصی ارسال شد

امیدوارم جواب سئوالتون رو گرفته باشید!

یا علی

بازگشت به بالای صفحه

نمایش پستها:   
ارسال موضوع جدید   پاسخ دادن به این موضوع   تشکر کردن از تاپیک   Printer-friendly version تمام زمانها بر حسب GMT + 3.5 Hours می‌باشند
صفحه 1 از 1

پرش به:  
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید
شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید
شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید
شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید
شما نمی توانید در این بخش رای دهید
شما نمیتوانید به نوشته های خود فایلی پیوست نمایید
شما نمیتوانید فایلهای پیوست این انجمن را دریافت نمایید