Home
برگ نخست
Downloads
دریافت فایل
Forums
تالار گفتگو
Your Account
صفحه شخصی

به سوی ظهور: انجمنهای گفتگو

MySite.com :: مشاهده موضوع - ** خداوند از انسان‌ها نسبت به اهل‌بیت(ع) پیمان گرفته است - 5 **
پرسشهای متداول
پرسشهای متداول
جستجو
جستجو
لیست اعضا
لیست اعضا
گروههای کاربران
گروههای کاربران
مدیران سایت
مدیران سایت
درجات
درجات
مشخصات فردی
مشخصات فردی
ورود
ورود
پیامهای خصوصی
پیامهای خصوصی
فهرست MySite.com » انتظار و منتظر

ارسال موضوع جدید   پاسخ دادن به این موضوع   تشکر کردن از تاپیک   Printer-friendly version
** خداوند از انسان‌ها نسبت به اهل‌بیت(ع) پیمان گرفته است - 5 **
مشاهده موضوع قبلی :: مشاهده موضوع بعدی  
نویسنده پیام
zohoor
عضو جدید
عضو جدید

عضو شده در: 2 اردیبهشت 1387

دادن امتیاز
[وضعيت كاربر:آفلاین]

پست تاریخ: دوشنبه 16 اردیبهشت 1387 - 05:57    عنوان:  ** خداوند از انسان‌ها نسبت به اهل پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

5. خداوند جسم‌های ذره‌ای اهل‌بیت(ع) را که بسیار نورانی‌تر از بقیه بودند

در معرض قرار داد و از انبیاء نسبت به ایمان آوردن به حضرت رسول‌اللهص

و یاری کردن امیرالمؤمنینع پیمان گرفت.

وَ إِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِيثَقَ النَّبِيِّينَ لَمَا ءَاتَيْتُكم مِّن كتَبٍ وَ حِكْمَةٍ ثُمَّ جاءَكُمْ رَسولٌ مُصَدِّقٌ لِّمَا مَعَكُمْ لَتُؤْمِنُنَّ بِهِ وَ لَتَنصُرَنَّهُ قَالَ ءَأَقْرَرْتُمْ وَ أَخَذْتُمْ عَلي ذَلِكُمْ إِصرِي قَالُوا أَقْرَرْنَا قَالَ فَاشْهَدُوا وَ أَنَا مَعَكُم مِّنَ الشهِدِينَ.

و (به خاطر بياوريد) هنگامي را كه خداوند، از پيامبران(و پيروان آنها)، پيمان موكد گرفت، كه هر گاه كتاب و دانش به شما دادم، سپس پيامبري به سوي شما آمد كه آنچه را با شماست تصديق مي كند، به او ايمان بياوريد و او را ياري كنيد! سپس (خداوند) به آنها گفت: آيا به اين موضوع، اقرار داريد؟ و بر آن، پيمان موكد بستيد؟ گفتند: (آري) اقرار داريم! (خداوند به آنها) گفت: پس گواه باشيد! و من نيز با شما از گواهانم.

آل عمران 81 ص 60

عَنْ حُمْرَانَ عَنْ أَبِى جَعْفَرٍ ع قَالَ

ثُمَّ أَخَذَ الْمِيثَاقَ عَلَى النَّبِيِّينَ فَقَالَ أَ لَسْتُ بِرَبِّكُمْ وَ أَنَّ هَذَا مُحَمَّدٌ رَسُولِى وَ أَنَّ هَذَا عَلِىٌّ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ قَالُوا بَلَى فَثَبَتَتْ لَهُمُ النُّبُوَّةُ

امام باقر (ع) فرمودند: .... سپس از انبياء پيمان گرفت و فرمود: آيا من پروردگار شما نيستم و اين محمد رسول من، و اين علي امير مؤمنان نيست؟ گفتند: بلكه چنين است. و نبوت (به اين سبب) براي آنان ثابت شد.

بصائرالدرجات ص70

كافى ج2 ص8

بحارالانوار ج26 ص279

بحارالانوار ج64 ص113

عن محمد بن القاسم معنعناً وعن عبدالرحمن بن كثير عن أبى عبد الله ع فى قول الله تعالى وَ إِذْ أَخَذَ رَبُّكَ مِنْ بَنِى آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّيَّتَهُمْ إلى آخرالاية قال

أخرج الله من ظهر آدم ذريته إلى يوم القيامة فخرجوا كالذر فعرفهم نفسه و لو لا ذلك لم يعرف أحد ربه ثم قال أَ لَسْتُ بِرَبِّكُمْ قالُوا بَلى و إن هذا محمد رسولى و على أمير المؤمنين خليفتى و أمينى

امام صادق (ع) درباره آيه وَ إِذْ أَخَذَ رَبُّكَ مِنْ بَنِى آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّيَّتَهُمْ .... فرمودند: خداوند فرزند آدم را تا قيامت از پشتش بيرون آورد، پس مانند ذره بيرون آمدند. خداوند خود را به آنان شناساند و اگر چنين نبود، احدي پروردگارش را نمي‏شناخت. و بعد فرمود: «آيا من پروردگار شما نيستم؟» گفتند: «بلكه چنين است» و اين كه محمد رسول من و علي اميرالمؤمنين خليفه و جانشين و امين من است.

بصائرالدرجات ج71

بحارالانوار ج5 ص250

تفسيرفرات كوفى ج148

بحارالانوار ج26 ص294

عبدالله‎بن‎مسكان عن أبي‎عبدالله(‏ع) و أبي‎بصير عن أبي‎جعفر(ع) و فيض‎بن‎أبي‎شيبة قال

سمعت أباعبدالله(ع) يقول و تلا هذه الآية « وَ إِذْ أَخَذَ اللّهُ ميثاقَ النَّبِيِّينَ "لَما آتَيْتُكُمْ مِنْ كِتابٍ وَ حِكْمَةٍ، ثُمَّ جاءَكُمْ رَسُولٌ مُصَدِّقٌ لِما مَعَكُمْ، لَتُؤْمِنُنَّ بِهِ، وَ لَتَنْصُرُنَّهُ" » قال: لَتُؤْمِنُنَّ برسول‎الله و لَتَنْصُرُنَّ أميرالمؤمنين(ع)، قلت: و لَتَنْصُرُنَّ أميرالمؤمنين؟ قال: نعم، من آدم فهلم جرا، و لا يبعث الله نبيا و لا رسولا إلا رد إلى الدنيا حتى يقاتل بين يدي أميرالمؤمنين(ع)

امام صادق(ع) و امام باقر(ع) آية «وَ إِذْ أَخَذَ اللّهُ ميثاقَ النَّبِيِّينَ "لَما آتَيْتُكُمْ مِنْ كِتابٍ وَ حِكْمَةٍ، ثُمَّ جاءَكُمْ رَسُولٌ مُصَدِّقٌ لِما مَعَكُمْ، لَتُؤْمِنُنَّ بِهِ، وَ لَتَنْصُرُنَّهُ"»(و به خاطر بياوريد) هنگامى را كه خداوند از پيامبران پيمان مؤكّد گرفت كه "هرگاه كتاب و حكمت به شما دادم‏، سپس پيامبرى به سوى شما آمد كه آنچه را با شماست تصديق مى‏كند. به او ايمان بياوريد و او را يارى كنيد" آل‏عمران81 ص60) تلاوت كرده و فرموده‏اند: لَتُؤْمِنُنَّ(حتماً ايمان مي‏آوريد)يعني به رسول خدا و لَتَنْصُرُنَّهُ(حتماًياري خواهيد كرد) يعني اميرالمؤمنين را. راوي از حضرت پرسيد: امير المؤمنين را ياري خواهد كرد؟ فرمودند: بله، از زمان آدم(ع) تا كنون، خداوند نبي و رسولي را مبعوث نكرده است، مگر اينكه به دنيا بر مي‏گردد تا پيشاپيش اميرالمؤمنين بجنگد و مبارزه كند.

تفسيرقمي ج1 ص247

تفسيرعياشي ج1 ص181

بحارالأنوار ج53 ص41 [منتخب البصائر]

فقال الصادق (ع)

كان الميثاق مأخوذا عليهم لله بالربوبية و لرسوله بالنبوة و لأمير المؤمنين و الأئمة بالإمامة، فقال أ لست بربكم و محمد نبيكم و علي إمامكم و الأئمة الهادون أئمتكم فقالوا بلى شهدنا فقال الله تعالى أَنْ تَقُولُوا يَوْمَ الْقِيامَةِ أي لئلا تقولوا يوم القيامة إِنَّا كُنَّا عَنْ هذا غافِلِينَ فأول ما أخذ الله عز و جل الميثاق على الأنبياء له بالربوبية و هو قوله » وَ إِذْ أَخَذْنا مِنَ النَّبِيِّينَ مِيثاقَهُمْ« فذكر جملة الأنبياء ثم أبرز أفضلهم بالأسامي فقال و منك يا محمد، فقدم رسول الله ص لأنه أفضلهم و من نوح و إبراهيم و موسى و عيسى ابن مريم، فهؤلاء الخمسة أفضل الأنبياء و رسول الله ص أفضلهم، ثم أخذ بعد ذلك ميثاق رسول الله ص على الأنبياء بالإيمان به و على أن ينصروا أمير المؤمنين ع فقال » وَ إِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِيثاقَ النَّبِيِّينَ لَما آتَيْتُكُمْ مِنْ كِتابٍ وَ حِكْمَةٍ ثُمَّ جاءَكُمْ رَسُولٌ مُصَدِّقٌ لِما مَعَكُمْ« يعني رسول الله ص » لَتُؤْمِنُنَّ بِهِ وَ لَتَنْصُرُنَّهُ« يعني أمير المؤمنين ع و أخبروا أممكم بخبره و خبر وليه من الأئمة (ع)

امام صادق(ع) نيز فرمودند ميثاقي كه از اولياء خدا گرفته شد ربوبيت خدا بود و نبوت رسول و امامت اميرالمؤمنين و ائمه. پس خداوند فرمود آيا پروردگار شما نيستم و محمد نبي شما نيست و علي و امامان هدايت كننده، ائمه شما نيستند؟ گفتند بلي ما اين موضوع را شهادت مي دهيم. خداوند فرمود روز قيامت اين را بگوئيد يعني در قيامت نگوئيد كه از اين موضوع غافل بوديم. پس اول چيزي كه خداوند از انبياء ميثاق گرفت، ربوبيت بود و اين است قول خداوند كه «هنگامي كه از انبياء ميثاق گرفتيم» پس جملگي انبياء را ذكر كرد و با فضيلت ترين آنان را با اسم نام برد و فرمود و از تو اي محمد ميثاق گرفتيم. و رسول الله را مقدم داشت زيرا او با فضيلت ترين آنهاست از نوح و ابراهيم و موسي و عيسي بن مريم پس اين 5 نفر افضل انبياء هستند و رسول الله، افضل آنها. خداوند پس از ميثاق در مورد خود، از انبياء نسبت به رسول الله (ص) ميثاق گرفت كه به او ايمان داشته باشند و ميثاق گرفت كه اميرالمؤمنين را نصرت كنند و فرمود وَ إِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِيثاقَ النَّبِيِّينَ لَما آتَيْتُكُمْ مِنْ كِتابٍ وَ حِكْمَةٍ ثُمَّ جاءَكُمْ رَسُولٌ مُصَدِّقٌ لِما مَعَكُمْ« يعني رسول الله ص » (منظور از رسولي كه تصديق كننده آنچيزي است كه با انبياء است) رسول الله است لَتُؤْمِنُنَّ (حتماً ايمان مي‏آوريد)يعني به رسول خدا و لَتَنْصُرُنَّهُ (حتماًياري خواهيد كرد) يعني اميرالمؤمنين را و امتهايتان را به خبر او و خبر وليان از ائمه آگاه سازيد.

تفسيرقمي ج1 ص246

عَنْ حَبِيبٍ السِّجِسْتَانِىِّ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا جَعْفَرٍ ع يَقُولُ

إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ لَمَّا أَخْرَجَ ذُرِّيَّةَ آدَمَ ع مِنْ ظَهْرِهِ لِيَأْخُذَ عَلَيْهِمُ الْمِيثَاقَ بِالرُّبُوبِيَّةِ لَهُ وَ بِالنُّبُوَّةِ لِكُلِّ نَبِىٍّ فَكَانَ أَوَّلَ مَنْ أَخَذَ لَهُ عَلَيْهِمُ الْمِيثَاقَ بِنُبُوَّتِهِ مُحَمَّدُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ ص ثُمَّ قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ لاِدَمَ انْظُرْ مَا ذَا تَرَى قَالَ فَنَظَرَ آدَمُ ع إِلَى ذُرِّيَّتِهِ وَ هُمْ ذَرٌّ قَدْ مَلَئُوا السَّمَاءَ قَالَ آدَمُ ع يَا رَبِّ مَا أَكْثَرَ ذُرِّيَّتِى وَ لِأَمْرٍ مَا خَلَقْتَهُمْ فَمَا تُرِيدُ مِنْهُمْ بِأَخْذِكَ الْمِيثَاقَ عَلَيْهِمْ قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ يَعْبُدُونَنِى لَا يُشْرِكُونَ بِى شَيْئاً وَ يُؤْمِنُونَ بِرُسُلِى وَ يَتَّبِعُونَهُمْ قَالَ آدَمُ ع يَا رَبِّ فَمَا لِى أَرَى بَعْضَ الذَّرِّ أَعْظَمَ مِنْ بَعْضٍ وَ بَعْضَهُمْ لَهُ نُورٌ كَثِيرٌ وَ بَعْضَهُمْ لَهُ نُورٌ قَلِيلٌ وَ بَعْضَهُمْ لَيْسَ لَهُ نُورٌ فَقَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ كَذَلِكَ خَلَقْتُهُمْ لِأَبْلُوَهُمْ فِى كُلِّ حَالَاتِهِمْ‏ ...

چون خداوند عزوجل نژاد آدم را از پشتش بر آورد تا از آنها پيمان گيرد به پروردگاري خود و نبوت هر پيغمبر، اول كس كه به نبوت او پيمان گرفت از آنان، محمد بن عبدالله بود، سپس خداوند عزوجل به آدم فرمود: بنگر چه مي‎بيني؟ فرمود: آدم به نژاد خود نگاه كرد كه مورچه وار فضاي آسمان ر ا پر كردند، آدم گفت: پروردگارا، چه بسيار است نژاد من، براي كار بزرگي آنها را آفريدي؟ تو از آنها چه مي‏خواهي كه از آنها پيمان مي‏گيري؟ خدا فرمود: براي آنكه مرا بپرستند و چيزي را شريك من ندانند و به رسولانم بگروند و از آنها پيروي كنند، آدم گفت: پروردگارا پس مرا چه شده كخ برخي ذره ها را بزرگتر از بعضي ديگر مي بينم و بعضي روشني بسيار دارند و بعضي روشني اندك و بعضي هيچ روشني ندارند؟ خداوند عزوجل فرمود: چنين آنها را آفريدم تا در هر حالي آنها را امتحان كنم …

كافى ج2 ص8

علل‏الشرائع ج1 ص10

بحارالانوار ج64 ص116

بازگشت به بالای صفحه

خواندن مشخصات فردی ارسال پیام شخصی ارسال email مشاهده وب سایت این کاربر
تشکرها از این تاپیک
zohoor از این تاپیک تشکر میکنم 
نمایش پستها:   
ارسال موضوع جدید   پاسخ دادن به این موضوع   تشکر کردن از تاپیک   Printer-friendly version تمام زمانها بر حسب GMT + 10 Hours می‌باشند
صفحه 1 از 1

پرش به:  
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید
شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید
شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید
شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید
شما نمی توانید در این بخش رای دهید
شما نمیتوانید به نوشته های خود فایلی پیوست نمایید
شما نمیتوانید فایلهای پیوست این انجمن را دریافت نمایید